Blog | MG Interieurs

Blog | MG Interieurs

Dressings op jouw maat

WonenPosted by MG Interieurs 21 Aug, 2018 17:24

Heb jij teveel kleren, staat jouw kast vol met schoenen van je vrouw of heeft je man een hele kastroede ingepalmd met zijn hemden? Dan is deze blogpost iets voor jou! Want heb je misschien al eens gedacht aan uitbreiding? Want een (grote) dressing is hier het antwoord.

Open of gesloten?

Een dressings zou natuurlijk de perfecte oplossing zijn. En zeker als je er de ruimte voor hebt! Maar ruimte is hier niet het enigste voordeel. Bij een open dressings zijn visibilteit en gebruiksgemak de grootste voordelen. (Wie ziet er nou niet graag al die prachtige kleedjes hangen? 😉) Maar een open dressing heeft toch ook zijn nadelen. Het daglicht dat op jou kleding valt, kan na een verloop van tijd het weefsel aantasten. Ook stof wil je in je kast en op je kleding liever niet vinden.

Dus als je toch liever een gesloten dressing wil, is dat natuurlijk mogelijk. Zo kan je alles discreet opbergen en breng je rust in de kamer. (Nog een dikke plus, op deze deuren kan je een spiegel bevestigen. Zo win je op een andere plaats wat meer ruimte)

Ga je dan voor schuifdeuren of draaideuren? Het grootste voordeel van schuifdeuren is dat ze helemaal geen plaats vragen. Maar je kan ook nooit je volledige kast openzetten. Want de deuren overlappen elkaar steeds. Bij draaideuren kan je wel alles volledig openzetten. Maar dan is hier het nadeel dat het wel wat plaats vraagt. Dat zijn elementen die jij het beste tegen elkaar opweegt. Want was is het belangrijkste voor jou?

Afwerking?

In dressings kan je tal van verschillende accessoires plaatsen. Wil jij je schoenen graag op dezelfde plek als jouw kleding? Dan plaats je er toch een schoenrekje (of vijf) in. Als jij je kleren echt heel graag bewonderd kan je ook gebruik maken van ledverlichting. Dat geeft een ineens een “waaw” effect. Maar je kan natuurlijk ook gewoon kiezen voor extra lades voor je kousen of een gespecialiseerd rekje voor je dassen en riemen. (Een tip: Een uittrekbaar broekrek is ook vaak heel handig. Zo kan je al jouw broeken ophangen en verlies je niet te veel plaats.) De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos. Wat jij ook wil, wij maken het voor jou!

Hebben we je overtuigd? Ga dan nog maar eens goed schoppen, binnenkort heb je plaats genoeg! 😉  • Comments(0)//blog.mginterieurs.be/#post9

Koken met een stoomoven. Waarom?

KeukensPosted by Ans Van Eccelpoel 21 Jul, 2018 11:36

Er zijn een aantal goede redenen om toch maar eens na te denken om een stoomoven in je keuken te plaatsen. Wij lijsten het voor je op en delen ook de lekkerste receptjes mee die je er in kan klaarmaken. Jummie!

Waarom een stoomoven?

Geur, kleur en smaak

Gerechten uit de stoomoven zitten altijd boordevol smaken. Met een stoomoven blijven alle producten zacht en accentueren ze de aroma’s. Je zal dus zeker nieuwe smaken ontdekken.

Vitamientjes

Koken met stoom behoudt alle vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. Het is dus super gezond!

Gewoon makkelijk

Groenten, vlees, … in een schaaltje met eventueel wat kruiden en de stoomoven in. Makkelijker dan dat kan het toch niet. (En je kan je eten ook niet laten aanbranden 😉 )

De lekkerste receptjes

Welke gerechten kan je nu allemaal maken in de stoomoven? Van asperges tot chocoladecake en van een volledige kip tot crème brûlée. Ontdek de heerlijkste receptjes hieronder:

- Asperges in de stoomoven

- Chocoladecake

- Crème Brûlée met kaneel

- Eierpotje met garnalen

- Gestoomde zalm met spinazie, tomaat en roomkaas

- Hartige taart met asperges en zalm

- Soufflé van prei, spek en ham

- Zeeduivel met mosterdsaus en groenten tagliatelle

Welk receptje ga jij uittesten?  • Comments(0)//blog.mginterieurs.be/#post8

De juiste indeling voor jouw koelkast

KeukensPosted by Ans Van Eccelpoel 26 Jun, 2018 08:06

Iedereen laadt zijn koelkast op een andere manier in. Maar wist je dat er eigenlijk maar één correcte manier voor bestaat? De temperatuur verschilt van plank tot plank, dus moet je ook goed nadenken waar je welk voedsel het beste legt. We starten onderaan de koelkast met onze tips.

Groentelade

De naam zegt het zelf, dit is de lade waar je je groenten bewaard. Maar fruit gaat ook perfect in deze lade.

- Groenten en fruit
- Verse kruiden
- Voorverpakte aardappelen en groenten

Onderste plank

Dit is de koudste plek in je ijskast. Hier bewaar je ook het beste rauwkost zoals vlees en vis. Zo weet je zeker dat deze niet bederven voor houdbaarheidsdatum.

- Vlees, vis en gevogelte
- Vleeswaren
- Zuivelproducten, uitgezonderd boter en kaas

Middelste planken

Deze plank heeft de perfecte temperatuur om restjes te bewaren. Let erop dat je ze wel laat afkoelen voor je ze in de koelkast legt, als je ze er nog warm in legt, zorgt dit ervoor dat het net sneller zal bederven.

- Restjes van de voorgaande maaltijden en soep
- Vleeswaren, worst
- Taart
- Alle soorten kaas
- Boter en bakproducten

Bovenste plank

Dit is de warmste plank in de koelkast. Deze plank is perfect voor salades en brood.

- Boter
- Sauzen (mayonaise, ketchup, …)
- Ongeopende flessen limonade of vruchtendranken
- Geopende potten (augurken, zilveruitjes, …)

Deur

De deur kan je hetzelfde indelen als je de planken van de koelkast zou indelen. Al moet je wel weten dat de deur toch nog net iets warmer is dan de planken. Bijvoorbeeld als je zuivel op het middelste plankje van je koelkast legt, kan deze ook perfect op de onderste plank van de deur.

- Kaas en boter
- Eieren, tubes en potjes
- Eventueel medicijnen die in de koelkast bewaard moeten worden
- Flessen frisdrank, geopende pakken zuivel of vruchtensap

HyperFresh techniek van Siemens

HyperFresh van Siemens houd je etenswaren langer vers dankzij de speciale technieken. HyperFresh, hyperFresh plus en hyperFresh premium 0°C zijn speciaal ontwikkelt om alle etenswaren tot wel 3 dagen langer te kunnen bewaren. Met deze techniek geniet je van een betere versheid en kwaliteit die u kan zien, voelen en proeven. Wil je graag meer informatie over hyperFresh? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je verder met jouw vragen!


Extra leuke weetjes

- Hoe voller je koelkast, hoe minder koude lucht er kan circuleren en hoe meer warme plekken zullen
ontstaan in je koelkast
- Kliekjes kan je maximaal 2 dagen bewaren
- Als je een verpakking hebt geopend, dek deze dan weer heel goed af
- Houd rauw voedsel gescheiden van bereid voedsel om besmetting tegen te gaan  • Comments(0)//blog.mginterieurs.be/#post7

Poederlak: Wat & waarom?

WonenPosted by Ans Van Eccelpoel 31 May, 2018 08:38

Poederlak wordt stil aan meer en meer een vaste waarde bij keukens, badkamers en kasten. Maar wat is het nu precies? Bij poederlakken wordt er een poeder op de front elementen gespoten. (Want enkel de fronten zijn in poederlak). Deze worden dan gebakken in een oven. Dit zorgt ervoor dat de verf egaal omheen de fronten smelt en een stevige lakfilm vormt. Zo heeft het niet alleen een stevige laklaag, ook is het krasbestendig. Dit werkproces zorgt er ook voor dat het één van de milieuvriendelijkste manieren is om coating aan te brengen. Alleen maar voordelen dus.


Maar waarom zou jij poederlak willen?

Poederlak is te verkrijgen in 24 verschillende kleuren. De kans dat jij jouw favoriete kleur ertussen vindt, is dus vrij groot. Ook is het mogelijk om poederlak te gebruiken voor een hoogglans effect. Dus hoe jij het ook wil, in poederlak zal het bijna altijd lukken.

Hoe moet je poederlak onderhouden?

Poederlak onderhoud je het beste met een zachte doek, uitgewrongen in zuiver water, eventueel aangelegd met een neutraal wasmiddel. Daarna wordt het best onmiddellijk drooggewreven met een droge doek. Reinig het niet in volle zon, want dat kan vlekken veroorzaken.

Heb je vetvlekken of lijm? Deze kunnen verwijderd worden met een neutraal reinigingsmiddel. Gebruik zeker geen aceton, alcoholhoudende middelen, zure of alkalische oplossingen die ester, glycolether of koolwaterstof bevatten. Dat kan de toplaag aantasten.

Klein nadeel

Om het poederlak procedé uit te kunnen voeren, is het vereist om de panelen op te hangen. Dit gebeurt met twee kleine boringen van 3mm aan de binnenzijde van het paneel, op 30mm van de zijkant. Deze boringen worden later weggewerkt wanneer de scharnieren of schuifsystemen gefreesd worden. Dus van deze kleine gaatjes zal je niets meer zien.

GV Interparts was een van de eerste bedrijven die werkte met poederlak en wij werken samen met hen. Samen zorgen wij voor de juiste afwerking van jouw keuken, badkamer en kasten.  • Comments(0)//blog.mginterieurs.be/#post6

De perfecte dampkap voor jouw keuken!

KeukensPosted by Ans Van Eccelpoel 18 Apr, 2018 07:43

Heeft jouw woning nood aan een nieuwe keuken? Heb jij al precies in gedachten wat je wil? Een kookeiland? Maar wat te doen met die dampkap? Onze leverancier Novy heeft daar de beste oplossing voor.

Eilanddampkappen, plafondunits, werkbladafzuiging, … Noem maar op. In 2018 hoeft het niet altijd een ouderwets ingebouwde dampkap te zijn. (Maar het kan natuurlijk wel nog altijd 😉) Wat zijn dan allemaal de verschillende mogelijkheden? Wij sommen het allemaal voor jou op!

Werkbladafzuiging

Werkbladafzuiging zorgt ervoor dat jij maximaal kan genieten van de ruimte van jouw keuken zonder dat er een dampkap ergens het hele uitzicht verstoord. Deze afzuiging is enkel zichtbaar wanneer u aan het koken bent. Hoe handig is dat? Maar bij dit toch wel bijna perfecte plaatje, hoort toch een minder punt. Omdat deze afzuiging wordt geplaatst in het tablet is gevolg dat je natuurlijk een groot deel van de kast eronder verliest.


Plafondunits

Een plafondunit mag niet opvallen. Het is fluisterstil en heeft een zeer hoge efficiëntie. Deze units worden subtiel weggewerkt in het plafond en gaan volledig mee op in het design. Het hoeft zelfs niet altijd meer de inox kleur te zijn. Liever zwart of wit? Dat kan allemaal.


In- en onderbouwdampkappen

Liever toch het alledaagse afzuigsysteem? Dan spreken deze inbouwunits jou misschien wel aan. Klassieke units of hypermodern, het kan allemaal.


Wanddampkappen

Wanddampkappen. Jij denkt aan de traditionele plaat met een buis boven? Tegenwoordig is het al meer dan dat. Je hebt ook al schuine platen. (Nooit meer met je hoofd tegen de punt botsen dus 😉). Het lijkt misschien een beetje futuristisch, maar het is zeker even praktisch als alle andere dampkappen die we in deze post bespreken.


Eilanddampkappen

Eilanden worden steeds populairder dus zijn hiervoor ook speciale dampkappen ontwikkeld. Deze zijn zeer functioneel, maar ogen ook zeer mooi. Het design is zo subtiel dat niemand door zal hebben dat het om een dampkap gaat.


Door de nieuwe normen en trends van het bouwen is het isoleren van uw woning momenteel zeer belangrijk. Maar wat met de afvoer van de dampkap? Dat zou een doorgang zijn naar buiten, dus een verlies? Daar hebben de nieuwste technologische snufjes een oplossing voor. Door de ontwikkeling van recirculatie units hoeft u helemaal geen doorgang naar buiten meer te voorzien.Deze units plaatst u bij uw afvoerkap en is meestal zelfs niet zichtbaar. Deze unit zuivert de lucht die wordt afgezogen en blaast de schone lucht weer in de woning. Zo is er geen verlies van warmte en past dit perfect in elke energiezuinige woning.

Als je nog steeds niet weet wat voor jou de beste keuze is, aarzel dan niet en vraag het aan ons. Wij helpen jou graag verder!  • Comments(0)//blog.mginterieurs.be/#post5

Throwback naar Batibouw

KeukensPosted by Ans Van Eccelpoel 03 Apr, 2018 18:15

Het is alweer een dikke maand geleden dat de grootste bouwbeurs van België begon. Wat heb je allemaal gemist, bijgeleerd en wat kunnen wij jou nu nog bieden van informatie? Dat ontdek je allemaal in deze blogpost.

Als specialist in keuken en kasten was Paleis 11 de place to be. Enkele van onze partners hadden er een prachtstand uitgebouwd. Zo was de stand van Constantino Belgium niet te missen. Met een hele wand vol marmeren plaatjes was dit een plek waar je wel een enkele tijd kon blijven staan en dingen bewonderen. Want je ook wil in jouw keuken of badkamer. De kans is groot dat je bij Constantino Belgium vindt wat je nodig hebt. Meer weten over Constantino Belgium en Silostone? Check dan zeker hun site.


Iets verder op stond de stand van Franke. Franke is een leverancier van spoelbakken en kranen. Goud, zilver, rond of vierkant. Wat jij zoekt, hebben zij in aanbieding. Wil jij graag meer te weten komen over Franke? Contacteer ons gerust of check hun site.


De stand die de grootste indruk heeft nagelaten was toch zeker de stand van Siemens. Zij toonden verschillende nieuwe technologische snufjes. Een camera in de frigo of een app waarmee je alle toestellen in de keuken bediend. Wij denken: “Dat is voor de verre toekomst”. Siemens denkt: “Wij zijn de toekomst, wij bieden het nu al aan”. En dat kunnen ze goed.

Met al deze technologieën wordt de keuken de hipste plek in jouw huis!

Batibouw 2018 was weer een geslaagde editie. Of je nu van technologie houdt of liever wat nog meer zelf doet in jouw keuken. Op Batibouw vind je altijd wat jij wil. Op naar een geslaagde editie van 2019! Dan kunnen we vanaf 21 februari tot 3 maart genieten van alweer nieuwe technologieën.

  • Comments(0)//blog.mginterieurs.be/#post4

LED verlichting doorheen jouw huis

WonenPosted by Ans Van Eccelpoel 25 Feb, 2018 16:48

Verlichting geeft iedereen een goed gevoel. Het zorgt er vooral voor dat we nergens tegenlopen. Er bestaan veel soorten verlichting. Zo heb je gloei-, spaar- en TL-lampen. Onze voorkeur gaat dan toch nog naar een andere optie: ledverlichting. LED staat voor ‘Light Emitting Diode’, ofwel een lichtgevende diode. Maar de technische uitleg laten we achterwegen. De eerste ledlichtjes bestonden al in de jaren ’70. Toen werd LED gebruikt voor afstandsbedieningen of verkeerslichten. Pas van 2008 is ledverlichting geschikt voor het huis te verlichten. Hallelujah.

Maar waarom zou jij nu kiezen voor ledverlichting? Wij geven jou een aantal redenen.

Lager energieverbruik

Led lampen zijn wel tot 10x zuiniger dan halogeenlampen. Zo zou je een 50W halogeen spot kunnen vervangen door een 5W led spot

Verschillende toepassingsmogelijkheden

Led verlichting wordt voornamelijk gebruikt in tv- en computerschermen maar is nu zelfs geschikt om jou aquarium te verlichten. Wil je buiten- of binnen verlichting? Inbouw of liever zichtbaar? Spots, strips of buislampen? Op afstandsbediening, op batterij of op zonne-energie? Wat je ook verkiest. De kans is zeer groot dat het bestaat in ledverlichting.

Langere levensduur

Gemiddeld heeft een ledlamp 30.000 branduren. Dit komt neer op een levensjaar van zo’n 5 à 10 jaar. Het aan- en uitschakelen heeft op led verlichting geen invloed. Daarom dat dit zeer geschikt is voor lampen met een sensor.
Levensduur van andere soort lampen:
Halogeen: +/-3.000 branduren
Spaarlamp: +/-15.000 branduren
Gloeilamp: +/- 1.000 branduren

Zelfde fitting met traditionele lampen

Led verlichting wordt gemaakt met dezelfde afmetingen als traditionele verlichting. Daardoor kan je zonder iets te moeten veranderen gewoon simpel je lamp vervangen.

Snellere opstarttijd

Led verlichting heeft helemaal geen opstarttijd. Ze branden meteen op hun best.

Als laatste…

In tegenstelling tot andere verlichting wordt ledverlichting niet warm. Dat maakt het ook veel veiliger. Je kan je lamp veel dichter bij het plafond hangen zonder brandgevaar of je zal jezelf minder verbranden.
Of je nu rood, blauw of simpel warm wit ligt wil. Het kan allemaal met LED en dat met de voordelen die geen enkele andere lampen kunnen bieden!

  • Comments(0)//blog.mginterieurs.be/#post3

Van Duisburg tot Macael

WonenPosted by Ans Van Eccelpoel 06 Dec, 2017 20:09

Het is alweer een tijdje geleden. Maar wauw wat heeft het een indruk achtergelaten. Dankzij onze partner Louis Culot konden we meegenieten van een toffe reis naar Spanje. Een prachtige en leerrijke trip naar Macael.

Begin oktober vertrok ons vliegtuig al vroeg richting Allicante. Met onze kleine groep hebben we verschillende, waanzinnige dingen gedaan. Het indrukwekkendste? De steengroeve, maar daar later nog wat meer over. 😉 Het doel van deze trip was om ons wijzer te maken over Cosentino en hoe ze er te werk gaan. En dat is hen goed gelukt! Cosentino is een leverancier van steen, nog specifieker, van marmer. Als je dacht dat er maar twee soorten bestaan, ben je goed mis! Cosentino alleen beschikt al over meer dan 50 soorten marmer van verschillende merken. Wit, zwart en zelfs knal rood! Wil je ze allemaal eens bekijken? Bekijk dan zeker eens hun site.

Cosentino zelf beschikt over enkele hotels. Ja! Ze gebruiken hun marmer in hun kamer. En prachtig dat dat is! We kregen de kans om zelf eens twee nachten in één van hun hotels te mogen verblijven. Zowel de vloer als de volledige badkamer was bekleed met marmer. Een echte aanrader om eens te overnachten! Maar we zijn natuurlijk deze drie dagen niet alleen in het hotel gebleven. Een beetje sight-seeing hoort er ook bij! Zo is er een rondpunt in Macael dat je zeker niet mag missen. Er staat een super groot beeld, volledig uit marmer. Magnifiek!


Na het rondpunt volgde dan de steengroeve. Je voelt je zo miniem als je er voor staat! Wat een immens gebied was dat. De steengroeve die wij bezocht hadden was wel 71km² groot. Dat komt overeen met 14 voetbalvelden. Kan je het je voorstellen? Uit deze steengroeve werd het marmer dan gewonnen en zo naar Cosentino gebracht waar het verder bewerkt wordt.


Met deze marmer kunnen er verschillende delen van jouw huis gemaakt worden. Een mooi werkblad voor in de keuken, een volledige badkamer of een tafel. Het is echt niet enkel voor een keuken. In deze moderne tijden kan marmer overal gebruikt worden! Wil je nog meer over Cosentino te weten komen? Check dan hun site!

Het was een korte maar zeer leuke trip. We hebben super fijne mensen leren kennen en hebben ook nog veel bijgeleerd. Heb je vragen over marmer? Contacteer ons en wij helpen je graag voort!


  • Comments(0)//blog.mginterieurs.be/#post2
Next »