Blog | MG Interieurs

Blog | MG Interieurs

Koken met een stoomoven. Waarom?

KeukensPosted by Ans Van Eccelpoel 21 Jul, 2018 11:36

Er zijn een aantal goede redenen om toch maar eens na te denken om een stoomoven in je keuken te plaatsen. Wij lijsten het voor je op en delen ook de lekkerste receptjes mee die je er in kan klaarmaken. Jummie!

Waarom een stoomoven?

Geur, kleur en smaak

Gerechten uit de stoomoven zitten altijd boordevol smaken. Met een stoomoven blijven alle producten zacht en accentueren ze de aroma’s. Je zal dus zeker nieuwe smaken ontdekken.

Vitamientjes

Koken met stoom behoudt alle vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. Het is dus super gezond!

Gewoon makkelijk

Groenten, vlees, … in een schaaltje met eventueel wat kruiden en de stoomoven in. Makkelijker dan dat kan het toch niet. (En je kan je eten ook niet laten aanbranden 😉 )

De lekkerste receptjes

Welke gerechten kan je nu allemaal maken in de stoomoven? Van asperges tot chocoladecake en van een volledige kip tot crème brûlée. Ontdek de heerlijkste receptjes hieronder:

- Asperges in de stoomoven

- Chocoladecake

- Crème Brûlée met kaneel

- Eierpotje met garnalen

- Gestoomde zalm met spinazie, tomaat en roomkaas

- Hartige taart met asperges en zalm

- Soufflé van prei, spek en ham

- Zeeduivel met mosterdsaus en groenten tagliatelle

Welk receptje ga jij uittesten?  • Comments(0)//blog.mginterieurs.be/#post8

De juiste indeling voor jouw koelkast

KeukensPosted by Ans Van Eccelpoel 26 Jun, 2018 08:06

Iedereen laadt zijn koelkast op een andere manier in. Maar wist je dat er eigenlijk maar één correcte manier voor bestaat? De temperatuur verschilt van plank tot plank, dus moet je ook goed nadenken waar je welk voedsel het beste legt. We starten onderaan de koelkast met onze tips.

Groentelade

De naam zegt het zelf, dit is de lade waar je je groenten bewaard. Maar fruit gaat ook perfect in deze lade.

- Groenten en fruit
- Verse kruiden
- Voorverpakte aardappelen en groenten

Onderste plank

Dit is de koudste plek in je ijskast. Hier bewaar je ook het beste rauwkost zoals vlees en vis. Zo weet je zeker dat deze niet bederven voor houdbaarheidsdatum.

- Vlees, vis en gevogelte
- Vleeswaren
- Zuivelproducten, uitgezonderd boter en kaas

Middelste planken

Deze plank heeft de perfecte temperatuur om restjes te bewaren. Let erop dat je ze wel laat afkoelen voor je ze in de koelkast legt, als je ze er nog warm in legt, zorgt dit ervoor dat het net sneller zal bederven.

- Restjes van de voorgaande maaltijden en soep
- Vleeswaren, worst
- Taart
- Alle soorten kaas
- Boter en bakproducten

Bovenste plank

Dit is de warmste plank in de koelkast. Deze plank is perfect voor salades en brood.

- Boter
- Sauzen (mayonaise, ketchup, …)
- Ongeopende flessen limonade of vruchtendranken
- Geopende potten (augurken, zilveruitjes, …)

Deur

De deur kan je hetzelfde indelen als je de planken van de koelkast zou indelen. Al moet je wel weten dat de deur toch nog net iets warmer is dan de planken. Bijvoorbeeld als je zuivel op het middelste plankje van je koelkast legt, kan deze ook perfect op de onderste plank van de deur.

- Kaas en boter
- Eieren, tubes en potjes
- Eventueel medicijnen die in de koelkast bewaard moeten worden
- Flessen frisdrank, geopende pakken zuivel of vruchtensap

HyperFresh techniek van Siemens

HyperFresh van Siemens houd je etenswaren langer vers dankzij de speciale technieken. HyperFresh, hyperFresh plus en hyperFresh premium 0°C zijn speciaal ontwikkelt om alle etenswaren tot wel 3 dagen langer te kunnen bewaren. Met deze techniek geniet je van een betere versheid en kwaliteit die u kan zien, voelen en proeven. Wil je graag meer informatie over hyperFresh? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je verder met jouw vragen!


Extra leuke weetjes

- Hoe voller je koelkast, hoe minder koude lucht er kan circuleren en hoe meer warme plekken zullen
ontstaan in je koelkast
- Kliekjes kan je maximaal 2 dagen bewaren
- Als je een verpakking hebt geopend, dek deze dan weer heel goed af
- Houd rauw voedsel gescheiden van bereid voedsel om besmetting tegen te gaan  • Comments(0)//blog.mginterieurs.be/#post7

De perfecte dampkap voor jouw keuken!

KeukensPosted by Ans Van Eccelpoel 18 Apr, 2018 07:43

Heeft jouw woning nood aan een nieuwe keuken? Heb jij al precies in gedachten wat je wil? Een kookeiland? Maar wat te doen met die dampkap? Onze leverancier Novy heeft daar de beste oplossing voor.

Eilanddampkappen, plafondunits, werkbladafzuiging, … Noem maar op. In 2018 hoeft het niet altijd een ouderwets ingebouwde dampkap te zijn. (Maar het kan natuurlijk wel nog altijd 😉) Wat zijn dan allemaal de verschillende mogelijkheden? Wij sommen het allemaal voor jou op!

Werkbladafzuiging

Werkbladafzuiging zorgt ervoor dat jij maximaal kan genieten van de ruimte van jouw keuken zonder dat er een dampkap ergens het hele uitzicht verstoord. Deze afzuiging is enkel zichtbaar wanneer u aan het koken bent. Hoe handig is dat? Maar bij dit toch wel bijna perfecte plaatje, hoort toch een minder punt. Omdat deze afzuiging wordt geplaatst in het tablet is gevolg dat je natuurlijk een groot deel van de kast eronder verliest.


Plafondunits

Een plafondunit mag niet opvallen. Het is fluisterstil en heeft een zeer hoge efficiëntie. Deze units worden subtiel weggewerkt in het plafond en gaan volledig mee op in het design. Het hoeft zelfs niet altijd meer de inox kleur te zijn. Liever zwart of wit? Dat kan allemaal.


In- en onderbouwdampkappen

Liever toch het alledaagse afzuigsysteem? Dan spreken deze inbouwunits jou misschien wel aan. Klassieke units of hypermodern, het kan allemaal.


Wanddampkappen

Wanddampkappen. Jij denkt aan de traditionele plaat met een buis boven? Tegenwoordig is het al meer dan dat. Je hebt ook al schuine platen. (Nooit meer met je hoofd tegen de punt botsen dus 😉). Het lijkt misschien een beetje futuristisch, maar het is zeker even praktisch als alle andere dampkappen die we in deze post bespreken.


Eilanddampkappen

Eilanden worden steeds populairder dus zijn hiervoor ook speciale dampkappen ontwikkeld. Deze zijn zeer functioneel, maar ogen ook zeer mooi. Het design is zo subtiel dat niemand door zal hebben dat het om een dampkap gaat.


Door de nieuwe normen en trends van het bouwen is het isoleren van uw woning momenteel zeer belangrijk. Maar wat met de afvoer van de dampkap? Dat zou een doorgang zijn naar buiten, dus een verlies? Daar hebben de nieuwste technologische snufjes een oplossing voor. Door de ontwikkeling van recirculatie units hoeft u helemaal geen doorgang naar buiten meer te voorzien.Deze units plaatst u bij uw afvoerkap en is meestal zelfs niet zichtbaar. Deze unit zuivert de lucht die wordt afgezogen en blaast de schone lucht weer in de woning. Zo is er geen verlies van warmte en past dit perfect in elke energiezuinige woning.

Als je nog steeds niet weet wat voor jou de beste keuze is, aarzel dan niet en vraag het aan ons. Wij helpen jou graag verder!  • Comments(0)//blog.mginterieurs.be/#post5

Throwback naar Batibouw

KeukensPosted by Ans Van Eccelpoel 03 Apr, 2018 18:15

Het is alweer een dikke maand geleden dat de grootste bouwbeurs van België begon. Wat heb je allemaal gemist, bijgeleerd en wat kunnen wij jou nu nog bieden van informatie? Dat ontdek je allemaal in deze blogpost.

Als specialist in keuken en kasten was Paleis 11 de place to be. Enkele van onze partners hadden er een prachtstand uitgebouwd. Zo was de stand van Constantino Belgium niet te missen. Met een hele wand vol marmeren plaatjes was dit een plek waar je wel een enkele tijd kon blijven staan en dingen bewonderen. Want je ook wil in jouw keuken of badkamer. De kans is groot dat je bij Constantino Belgium vindt wat je nodig hebt. Meer weten over Constantino Belgium en Silostone? Check dan zeker hun site.


Iets verder op stond de stand van Franke. Franke is een leverancier van spoelbakken en kranen. Goud, zilver, rond of vierkant. Wat jij zoekt, hebben zij in aanbieding. Wil jij graag meer te weten komen over Franke? Contacteer ons gerust of check hun site.


De stand die de grootste indruk heeft nagelaten was toch zeker de stand van Siemens. Zij toonden verschillende nieuwe technologische snufjes. Een camera in de frigo of een app waarmee je alle toestellen in de keuken bediend. Wij denken: “Dat is voor de verre toekomst”. Siemens denkt: “Wij zijn de toekomst, wij bieden het nu al aan”. En dat kunnen ze goed.

Met al deze technologieën wordt de keuken de hipste plek in jouw huis!

Batibouw 2018 was weer een geslaagde editie. Of je nu van technologie houdt of liever wat nog meer zelf doet in jouw keuken. Op Batibouw vind je altijd wat jij wil. Op naar een geslaagde editie van 2019! Dan kunnen we vanaf 21 februari tot 3 maart genieten van alweer nieuwe technologieën.

  • Comments(0)//blog.mginterieurs.be/#post4

De ergonomische keukendriehoek: Wat kan en wat niet?

KeukensPosted by Ans Van Eccelpoel 28 Oct, 2017 10:11

Een mooie keuken is voor jou waarschijnlijk het belangrijkste. Maar ze moet natuurlijk ook heel praktisch zijn! Heb jij al gehoord van de keukendriehoek? Dat is het startpunt van jouw volledige keuken.

Wat maakt het nu een driehoek? Wel, dat zijn de punten: de spoelbak, het fornuis en de koelkast. Dat zijn ook toevallig de drie belangrijkste apparaten in jouw keuken. Het is dus belangrijk dat deze op een juiste manier in de keuken worden geplaatst. De afmetingen van een keuken verschillen altijd. Dus let er op. Als een keuken in een toonzaal perfect is ingedeeld, is de kans groot dat deze zelfde keuken in jouw huis een heel andere indeling heeft. Dat omdat de kamer nooit hetzelfde kan zijn.

Ergonomie en gebruiksvriendelijkheid van een keuken is het belangrijkste terwijl u kookt. Je moet constant wisselen van het fornuis naar de koelkast naar de spoelbak en weer naar het fornuis. De afstand tussen deze apparaten is van groot belang! Is de afstand te groot? Dan zal koken vermoeiender worden omdat je teveel moet verplaatsen. Zijn ze te kort? Dan heb je te weinig bewegingsruimte en loop je jezelf en de andere in de weg.

De loopafstand in je keuken kan je berekenen door alle zijden van de driehoek op te tellen. In het beste geval ligt deze afstand tussen de 6 en 8 meter. De afstand van je fornuis naar je spoelbak hou je best onder de 2 meter. Zo voorkom je onnodig geloop en kan je je kookpotten makkelijk vullen. Om zo verder te rekenen kan bijvoorbeeld de afstand van de koelkast tot het fornuis 3 meter zijn en de afstand van de koelkast naar de spoelbak ook 3 meter. Zo kom je aan een loopafstand van 8 meter.

Het hangt natuurlijk af van de keukenindeling. Heb je een L-, U- of I-indeling? Dan verschilt de driehoek altijd van vorm. Bij de I-indeling heb je zelfs geen driehoek. Hierbij staat alles op één lijn. In dit geval wordt de spoelbak altijd centraal gezet. Dat werkt het handigste in de keuken terwijl je aan het koken bent.


Naast de keukendriehoek zijn er nog verschillende factoren die jouw keuken gebruiksvriendelijker maken. Bijvoorbeeld hoe je de kastjes inricht en of je voor schuiven of kasten kiest. Hou hiervoor zeker onze blog in het oog.  • Comments(0)//blog.mginterieurs.be/#post1