Blog | MG Interieurs

Blog | MG Interieurs

Dressings op jouw maat

WonenPosted by MG Interieurs 21 Aug, 2018 17:24

Heb jij teveel kleren, staat jouw kast vol met schoenen van je vrouw of heeft je man een hele kastroede ingepalmd met zijn hemden? Dan is deze blogpost iets voor jou! Want heb je misschien al eens gedacht aan uitbreiding? Want een (grote) dressing is hier het antwoord.

Open of gesloten?

Een dressings zou natuurlijk de perfecte oplossing zijn. En zeker als je er de ruimte voor hebt! Maar ruimte is hier niet het enigste voordeel. Bij een open dressings zijn visibilteit en gebruiksgemak de grootste voordelen. (Wie ziet er nou niet graag al die prachtige kleedjes hangen? 😉) Maar een open dressing heeft toch ook zijn nadelen. Het daglicht dat op jou kleding valt, kan na een verloop van tijd het weefsel aantasten. Ook stof wil je in je kast en op je kleding liever niet vinden.

Dus als je toch liever een gesloten dressing wil, is dat natuurlijk mogelijk. Zo kan je alles discreet opbergen en breng je rust in de kamer. (Nog een dikke plus, op deze deuren kan je een spiegel bevestigen. Zo win je op een andere plaats wat meer ruimte)

Ga je dan voor schuifdeuren of draaideuren? Het grootste voordeel van schuifdeuren is dat ze helemaal geen plaats vragen. Maar je kan ook nooit je volledige kast openzetten. Want de deuren overlappen elkaar steeds. Bij draaideuren kan je wel alles volledig openzetten. Maar dan is hier het nadeel dat het wel wat plaats vraagt. Dat zijn elementen die jij het beste tegen elkaar opweegt. Want was is het belangrijkste voor jou?

Afwerking?

In dressings kan je tal van verschillende accessoires plaatsen. Wil jij je schoenen graag op dezelfde plek als jouw kleding? Dan plaats je er toch een schoenrekje (of vijf) in. Als jij je kleren echt heel graag bewonderd kan je ook gebruik maken van ledverlichting. Dat geeft een ineens een “waaw” effect. Maar je kan natuurlijk ook gewoon kiezen voor extra lades voor je kousen of een gespecialiseerd rekje voor je dassen en riemen. (Een tip: Een uittrekbaar broekrek is ook vaak heel handig. Zo kan je al jouw broeken ophangen en verlies je niet te veel plaats.) De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos. Wat jij ook wil, wij maken het voor jou!

Hebben we je overtuigd? Ga dan nog maar eens goed schoppen, binnenkort heb je plaats genoeg! 😉  • Comments(0)//blog.mginterieurs.be/#post9

Poederlak: Wat & waarom?

WonenPosted by Ans Van Eccelpoel 31 May, 2018 08:38

Poederlak wordt stil aan meer en meer een vaste waarde bij keukens, badkamers en kasten. Maar wat is het nu precies? Bij poederlakken wordt er een poeder op de front elementen gespoten. (Want enkel de fronten zijn in poederlak). Deze worden dan gebakken in een oven. Dit zorgt ervoor dat de verf egaal omheen de fronten smelt en een stevige lakfilm vormt. Zo heeft het niet alleen een stevige laklaag, ook is het krasbestendig. Dit werkproces zorgt er ook voor dat het één van de milieuvriendelijkste manieren is om coating aan te brengen. Alleen maar voordelen dus.


Maar waarom zou jij poederlak willen?

Poederlak is te verkrijgen in 24 verschillende kleuren. De kans dat jij jouw favoriete kleur ertussen vindt, is dus vrij groot. Ook is het mogelijk om poederlak te gebruiken voor een hoogglans effect. Dus hoe jij het ook wil, in poederlak zal het bijna altijd lukken.

Hoe moet je poederlak onderhouden?

Poederlak onderhoud je het beste met een zachte doek, uitgewrongen in zuiver water, eventueel aangelegd met een neutraal wasmiddel. Daarna wordt het best onmiddellijk drooggewreven met een droge doek. Reinig het niet in volle zon, want dat kan vlekken veroorzaken.

Heb je vetvlekken of lijm? Deze kunnen verwijderd worden met een neutraal reinigingsmiddel. Gebruik zeker geen aceton, alcoholhoudende middelen, zure of alkalische oplossingen die ester, glycolether of koolwaterstof bevatten. Dat kan de toplaag aantasten.

Klein nadeel

Om het poederlak procedé uit te kunnen voeren, is het vereist om de panelen op te hangen. Dit gebeurt met twee kleine boringen van 3mm aan de binnenzijde van het paneel, op 30mm van de zijkant. Deze boringen worden later weggewerkt wanneer de scharnieren of schuifsystemen gefreesd worden. Dus van deze kleine gaatjes zal je niets meer zien.

GV Interparts was een van de eerste bedrijven die werkte met poederlak en wij werken samen met hen. Samen zorgen wij voor de juiste afwerking van jouw keuken, badkamer en kasten.  • Comments(0)//blog.mginterieurs.be/#post6

LED verlichting doorheen jouw huis

WonenPosted by Ans Van Eccelpoel 25 Feb, 2018 16:48

Verlichting geeft iedereen een goed gevoel. Het zorgt er vooral voor dat we nergens tegenlopen. Er bestaan veel soorten verlichting. Zo heb je gloei-, spaar- en TL-lampen. Onze voorkeur gaat dan toch nog naar een andere optie: ledverlichting. LED staat voor ‘Light Emitting Diode’, ofwel een lichtgevende diode. Maar de technische uitleg laten we achterwegen. De eerste ledlichtjes bestonden al in de jaren ’70. Toen werd LED gebruikt voor afstandsbedieningen of verkeerslichten. Pas van 2008 is ledverlichting geschikt voor het huis te verlichten. Hallelujah.

Maar waarom zou jij nu kiezen voor ledverlichting? Wij geven jou een aantal redenen.

Lager energieverbruik

Led lampen zijn wel tot 10x zuiniger dan halogeenlampen. Zo zou je een 50W halogeen spot kunnen vervangen door een 5W led spot

Verschillende toepassingsmogelijkheden

Led verlichting wordt voornamelijk gebruikt in tv- en computerschermen maar is nu zelfs geschikt om jou aquarium te verlichten. Wil je buiten- of binnen verlichting? Inbouw of liever zichtbaar? Spots, strips of buislampen? Op afstandsbediening, op batterij of op zonne-energie? Wat je ook verkiest. De kans is zeer groot dat het bestaat in ledverlichting.

Langere levensduur

Gemiddeld heeft een ledlamp 30.000 branduren. Dit komt neer op een levensjaar van zo’n 5 à 10 jaar. Het aan- en uitschakelen heeft op led verlichting geen invloed. Daarom dat dit zeer geschikt is voor lampen met een sensor.
Levensduur van andere soort lampen:
Halogeen: +/-3.000 branduren
Spaarlamp: +/-15.000 branduren
Gloeilamp: +/- 1.000 branduren

Zelfde fitting met traditionele lampen

Led verlichting wordt gemaakt met dezelfde afmetingen als traditionele verlichting. Daardoor kan je zonder iets te moeten veranderen gewoon simpel je lamp vervangen.

Snellere opstarttijd

Led verlichting heeft helemaal geen opstarttijd. Ze branden meteen op hun best.

Als laatste…

In tegenstelling tot andere verlichting wordt ledverlichting niet warm. Dat maakt het ook veel veiliger. Je kan je lamp veel dichter bij het plafond hangen zonder brandgevaar of je zal jezelf minder verbranden.
Of je nu rood, blauw of simpel warm wit ligt wil. Het kan allemaal met LED en dat met de voordelen die geen enkele andere lampen kunnen bieden!

  • Comments(0)//blog.mginterieurs.be/#post3

Van Duisburg tot Macael

WonenPosted by Ans Van Eccelpoel 06 Dec, 2017 20:09

Het is alweer een tijdje geleden. Maar wauw wat heeft het een indruk achtergelaten. Dankzij onze partner Louis Culot konden we meegenieten van een toffe reis naar Spanje. Een prachtige en leerrijke trip naar Macael.

Begin oktober vertrok ons vliegtuig al vroeg richting Allicante. Met onze kleine groep hebben we verschillende, waanzinnige dingen gedaan. Het indrukwekkendste? De steengroeve, maar daar later nog wat meer over. 😉 Het doel van deze trip was om ons wijzer te maken over Cosentino en hoe ze er te werk gaan. En dat is hen goed gelukt! Cosentino is een leverancier van steen, nog specifieker, van marmer. Als je dacht dat er maar twee soorten bestaan, ben je goed mis! Cosentino alleen beschikt al over meer dan 50 soorten marmer van verschillende merken. Wit, zwart en zelfs knal rood! Wil je ze allemaal eens bekijken? Bekijk dan zeker eens hun site.

Cosentino zelf beschikt over enkele hotels. Ja! Ze gebruiken hun marmer in hun kamer. En prachtig dat dat is! We kregen de kans om zelf eens twee nachten in één van hun hotels te mogen verblijven. Zowel de vloer als de volledige badkamer was bekleed met marmer. Een echte aanrader om eens te overnachten! Maar we zijn natuurlijk deze drie dagen niet alleen in het hotel gebleven. Een beetje sight-seeing hoort er ook bij! Zo is er een rondpunt in Macael dat je zeker niet mag missen. Er staat een super groot beeld, volledig uit marmer. Magnifiek!


Na het rondpunt volgde dan de steengroeve. Je voelt je zo miniem als je er voor staat! Wat een immens gebied was dat. De steengroeve die wij bezocht hadden was wel 71km² groot. Dat komt overeen met 14 voetbalvelden. Kan je het je voorstellen? Uit deze steengroeve werd het marmer dan gewonnen en zo naar Cosentino gebracht waar het verder bewerkt wordt.


Met deze marmer kunnen er verschillende delen van jouw huis gemaakt worden. Een mooi werkblad voor in de keuken, een volledige badkamer of een tafel. Het is echt niet enkel voor een keuken. In deze moderne tijden kan marmer overal gebruikt worden! Wil je nog meer over Cosentino te weten komen? Check dan hun site!

Het was een korte maar zeer leuke trip. We hebben super fijne mensen leren kennen en hebben ook nog veel bijgeleerd. Heb je vragen over marmer? Contacteer ons en wij helpen je graag voort!


  • Comments(0)//blog.mginterieurs.be/#post2

2018? Colorblocking, natuur en nog veel meer!

WonenPosted by Ans Van Eccelpoel 23 Sep, 2017 13:29

Het is nog maar september maar wij denken al volop aan de komende jaren! Hoewel 2017 niet zoveel verschilde van 2016, zorgt 2018 voor een totale nieuwe look. Wat zijn de kleuren, materialen en design van 2018? Wij delen het allemaal met jou mee!

De hipste kleuren

Wie onlangs nog eens een meubel of design winkel is ingestapt zal het al weten. Metalen zijn in. Maar vergis je niet! Het zijn vooral de zwarte en gouden metalen. Een stalen mand in het goud of verlichting in blinkend zwart? Twijfel niet, in 2018 ga je niets anders zien. Maar is dit toch niet iets voor jou? Geen probleem! Naast al deze metalen kleuren past ook nog wel wat anders.

Tijden komen terug. Ben je fan van de jaren ’70 & ’80? Dan wordt 2018 jouw jaar! Oud roze, beige en bruine tinten zijn allemaal weer in de mode. Je gaat alle soorten verschillende meubels en accessoires vinden in deze kleuren of varianten erop. Maar dat is wat meer jaren ’70. Wil je iets meer van de jaren ’80 zien? Wel, dat is zeer simpel. Felle kleuren zijn perfect om je huis af te maken! Een basiskleur zoals zwart of wit in combinatie met een felle kleur zoals rood, geel of blauw geeft jouw interieur net dat tikkeltje meer.

De mooiste materialen

Al de mooie kleurcombinaties die je hierboven kon lezen, zijn ideaal om te combineren met de mooiste materialen. En dan zeker de natuurlijke! Een subtiele vorm van hout in je interieur kan zeker niet missen. Dat kan zeer simpel zijn. Een donker hout fruitmandje op je aanrecht of een salontafel in het mooiste hout. Moeilijk wordt 2018 alvast niet!

Van hout naar natuursteen. Marmer is al enkel jaren weer fel in de mode. Je ziet veel juwelen en telefoonhoesjes met deze bedrukking. Maar het is ook zeker super mooi in je huis. Een marmeren keukenblad of een tafeltje uit marmer naast je zetel.

Liever wat meer design?

Ook aan iedereen die houdt van design wordt 2018 jou top jaar. Grafische, geometrische en natuur geïnspireerde prints, het kan allemaal! Een print van bladeren, bloemen of dieren? Het komende jaar kan je daar helemaal niets mee fout doen. Maar als u het liever wat strakker hebt met vierkanten, driehoeken en meer geometrie, kan dat ook perfect!

Het blijft jouw huis

Dit zijn dan misschien wel de trends van 2018 en je denkt misschien al meteen aan breken en verbouwen. Maar weet dat jouw stijl altijd de beste stijl is voor jouw interieur!  • Comments(0)//blog.mginterieurs.be/#post0