Blog | MG Interieurs

Blog | MG Interieurs

De perfecte dampkap voor jouw keuken!

KeukensPosted by Ans Van Eccelpoel 18 Apr, 2018 07:43

Heeft jouw woning nood aan een nieuwe keuken? Heb jij al precies in gedachten wat je wil? Een kookeiland? Maar wat te doen met die dampkap? Onze leverancier Novy heeft daar de beste oplossing voor.

Eilanddampkappen, plafondunits, werkbladafzuiging, … Noem maar op. In 2018 hoeft het niet altijd een ouderwets ingebouwde dampkap te zijn. (Maar het kan natuurlijk wel nog altijd 😉) Wat zijn dan allemaal de verschillende mogelijkheden? Wij sommen het allemaal voor jou op!

Werkbladafzuiging

Werkbladafzuiging zorgt ervoor dat jij maximaal kan genieten van de ruimte van jouw keuken zonder dat er een dampkap ergens het hele uitzicht verstoord. Deze afzuiging is enkel zichtbaar wanneer u aan het koken bent. Hoe handig is dat? Maar bij dit toch wel bijna perfecte plaatje, hoort toch een minder punt. Omdat deze afzuiging wordt geplaatst in het tablet is gevolg dat je natuurlijk een groot deel van de kast eronder verliest.


Plafondunits

Een plafondunit mag niet opvallen. Het is fluisterstil en heeft een zeer hoge efficiëntie. Deze units worden subtiel weggewerkt in het plafond en gaan volledig mee op in het design. Het hoeft zelfs niet altijd meer de inox kleur te zijn. Liever zwart of wit? Dat kan allemaal.


In- en onderbouwdampkappen

Liever toch het alledaagse afzuigsysteem? Dan spreken deze inbouwunits jou misschien wel aan. Klassieke units of hypermodern, het kan allemaal.


Wanddampkappen

Wanddampkappen. Jij denkt aan de traditionele plaat met een buis boven? Tegenwoordig is het al meer dan dat. Je hebt ook al schuine platen. (Nooit meer met je hoofd tegen de punt botsen dus 😉). Het lijkt misschien een beetje futuristisch, maar het is zeker even praktisch als alle andere dampkappen die we in deze post bespreken.


Eilanddampkappen

Eilanden worden steeds populairder dus zijn hiervoor ook speciale dampkappen ontwikkeld. Deze zijn zeer functioneel, maar ogen ook zeer mooi. Het design is zo subtiel dat niemand door zal hebben dat het om een dampkap gaat.


Door de nieuwe normen en trends van het bouwen is het isoleren van uw woning momenteel zeer belangrijk. Maar wat met de afvoer van de dampkap? Dat zou een doorgang zijn naar buiten, dus een verlies? Daar hebben de nieuwste technologische snufjes een oplossing voor. Door de ontwikkeling van recirculatie units hoeft u helemaal geen doorgang naar buiten meer te voorzien.Deze units plaatst u bij uw afvoerkap en is meestal zelfs niet zichtbaar. Deze unit zuivert de lucht die wordt afgezogen en blaast de schone lucht weer in de woning. Zo is er geen verlies van warmte en past dit perfect in elke energiezuinige woning.

Als je nog steeds niet weet wat voor jou de beste keuze is, aarzel dan niet en vraag het aan ons. Wij helpen jou graag verder!  • Comments(0)//blog.mginterieurs.be/#post5