Blog | MG Interieurs

Blog | MG Interieurs

Van Duisburg tot Macael

WonenPosted by Ans Van Eccelpoel 06 Dec, 2017 20:09

Het is alweer een tijdje geleden. Maar wauw wat heeft het een indruk achtergelaten. Dankzij onze partner Louis Culot konden we meegenieten van een toffe reis naar Spanje. Een prachtige en leerrijke trip naar Macael.

Begin oktober vertrok ons vliegtuig al vroeg richting Allicante. Met onze kleine groep hebben we verschillende, waanzinnige dingen gedaan. Het indrukwekkendste? De steengroeve, maar daar later nog wat meer over. 😉 Het doel van deze trip was om ons wijzer te maken over Cosentino en hoe ze er te werk gaan. En dat is hen goed gelukt! Cosentino is een leverancier van steen, nog specifieker, van marmer. Als je dacht dat er maar twee soorten bestaan, ben je goed mis! Cosentino alleen beschikt al over meer dan 50 soorten marmer van verschillende merken. Wit, zwart en zelfs knal rood! Wil je ze allemaal eens bekijken? Bekijk dan zeker eens hun site.

Cosentino zelf beschikt over enkele hotels. Ja! Ze gebruiken hun marmer in hun kamer. En prachtig dat dat is! We kregen de kans om zelf eens twee nachten in één van hun hotels te mogen verblijven. Zowel de vloer als de volledige badkamer was bekleed met marmer. Een echte aanrader om eens te overnachten! Maar we zijn natuurlijk deze drie dagen niet alleen in het hotel gebleven. Een beetje sight-seeing hoort er ook bij! Zo is er een rondpunt in Macael dat je zeker niet mag missen. Er staat een super groot beeld, volledig uit marmer. Magnifiek!


Na het rondpunt volgde dan de steengroeve. Je voelt je zo miniem als je er voor staat! Wat een immens gebied was dat. De steengroeve die wij bezocht hadden was wel 71km² groot. Dat komt overeen met 14 voetbalvelden. Kan je het je voorstellen? Uit deze steengroeve werd het marmer dan gewonnen en zo naar Cosentino gebracht waar het verder bewerkt wordt.


Met deze marmer kunnen er verschillende delen van jouw huis gemaakt worden. Een mooi werkblad voor in de keuken, een volledige badkamer of een tafel. Het is echt niet enkel voor een keuken. In deze moderne tijden kan marmer overal gebruikt worden! Wil je nog meer over Cosentino te weten komen? Check dan hun site!

Het was een korte maar zeer leuke trip. We hebben super fijne mensen leren kennen en hebben ook nog veel bijgeleerd. Heb je vragen over marmer? Contacteer ons en wij helpen je graag voort!


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.