Blog | MG Interieurs

Blog | MG Interieurs

Poederlak: Wat & waarom?

WonenPosted by Ans Van Eccelpoel 31 May, 2018 08:38

Poederlak wordt stil aan meer en meer een vaste waarde bij keukens, badkamers en kasten. Maar wat is het nu precies? Bij poederlakken wordt er een poeder op de front elementen gespoten. (Want enkel de fronten zijn in poederlak). Deze worden dan gebakken in een oven. Dit zorgt ervoor dat de verf egaal omheen de fronten smelt en een stevige lakfilm vormt. Zo heeft het niet alleen een stevige laklaag, ook is het krasbestendig. Dit werkproces zorgt er ook voor dat het één van de milieuvriendelijkste manieren is om coating aan te brengen. Alleen maar voordelen dus.


Maar waarom zou jij poederlak willen?

Poederlak is te verkrijgen in 24 verschillende kleuren. De kans dat jij jouw favoriete kleur ertussen vindt, is dus vrij groot. Ook is het mogelijk om poederlak te gebruiken voor een hoogglans effect. Dus hoe jij het ook wil, in poederlak zal het bijna altijd lukken.

Hoe moet je poederlak onderhouden?

Poederlak onderhoud je het beste met een zachte doek, uitgewrongen in zuiver water, eventueel aangelegd met een neutraal wasmiddel. Daarna wordt het best onmiddellijk drooggewreven met een droge doek. Reinig het niet in volle zon, want dat kan vlekken veroorzaken.

Heb je vetvlekken of lijm? Deze kunnen verwijderd worden met een neutraal reinigingsmiddel. Gebruik zeker geen aceton, alcoholhoudende middelen, zure of alkalische oplossingen die ester, glycolether of koolwaterstof bevatten. Dat kan de toplaag aantasten.

Klein nadeel

Om het poederlak procedé uit te kunnen voeren, is het vereist om de panelen op te hangen. Dit gebeurt met twee kleine boringen van 3mm aan de binnenzijde van het paneel, op 30mm van de zijkant. Deze boringen worden later weggewerkt wanneer de scharnieren of schuifsystemen gefreesd worden. Dus van deze kleine gaatjes zal je niets meer zien.

GV Interparts was een van de eerste bedrijven die werkte met poederlak en wij werken samen met hen. Samen zorgen wij voor de juiste afwerking van jouw keuken, badkamer en kasten.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.